Kontti metalliromun keräystä varten.

Kesä tuo jälleen kiertävät jätekeräykset kotikulmille

25.6.2024 Tiedote

Otto ja Romulus -keräysautojen kesäkierros Länsi-Uudellamaalla käynnistyy heti heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Rosk’n Rollin järjestämä kierros alkaa Vihdistä 1.7. ja päättyy Hankoon 17.7. lähes 40 pysäkkiä myöhemmin. Kesäkierroksen pysäkit on valikoitu erityisesti kesäasukkaiden tarpeet huomioiden.

Erilaisia purkkeja, joissa vaarallista jätettä.
Otto ja Romulus-keräysautot kiertävät Länsi-Uudenmaan kunnissa 1.–17. heinäkuuta keräämässä paikallisten asukkaiden ja kesäasukkaiden vaaralliset jätteet ja metalliromua.

Otto-keräysauto vastaanottaa erityyppisiä vaarallisia jätteitä, kuten loisteputkia, jäteöljyä, akkuja, maaleja, liuottimia, jäähdytinnesteitä, torjunta-aineita ja siivouskemikaaleja. Turvallisinta on tuoda vaaralliset jätteet alkuperäispakkauksessaan tai jossain muussa ehjässä ja tiiviisti suljetussa pakkauksessa. Pakkauksesta pitää käydä ilmi, mitä se sisältää.

Otto-keräysautoon voi tuoda korkeintaan 50 kg vaarallisia jätteitä, 5 akkua tai vastaavan määrän vaarallisia jätteitä per asiakas.

Vaaralliset jätteet käsitellään vaarattomaksi korkealämpökäsittelyssä, jossa syntyvä energia otetaan talteen.

Metalliromua keräävään Romulus-autoon voi tuoda henkilöauton peräkärryllisen verran metalliromua. Keräykseen kelpaavat esimerkiksi polkupyörät, pellinpalat, puulämmitteiset kiukaat (ilman kiviä) ja metalliputket. Keräykseen tuodut metalliromut ja sähkölaitteista hyödynnettävät harvinaiset metallit kierrätetään uusioraaka-aineeksi teollisuuden tarpeisiin.

Romuluksen kyytiin ei sovi tuoda sähkölaitteita, mutta niitä, kuten vaarallisia jätteitä ja metalliromuakin, voi viedä maksutta jäteasemille ympäri vuoden.

Mitään jätettä ei saa jättää Otto ja Romulus-keräyksen pysähdyspaikoille etukäteen.

Osoitteesta www.rosknroll.fi sekä Rosk’n Rollin seinäkalenterista ja Roskis-lehdestä löytyy lisätietoa keräykseen otettavista jätteistä sekä tarkat aikataulut pysäkkitietoineen.

Kiertävät keräykset toteutetaan jätehuollon perusmaksulla.