Kasvun jätteille oikea osoite jäteasema
Syksyisessä puutarhassa on paljon kasvukaudelta yli jäävää jätettä. Puista ja pensaista leikatut oksat voi hakettaa, haravointijätteen voi kompostoida sekä ylijäämäomenaa voi tarjota tarvitsijoille. Kaikenlaista puutarhajätettä vastaanotetaan jäteasemilla lajiteltuina maksutta. Puutarhajätteen vieminen yleisille puistoalueille tai luvatta toisen maalle on kiellettyä.
Kaikilla Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelun jäteasemilla vastaanotetaan jäteomenaa maksutta. Omenalle on oma vastaanottoastia ja kerrallaan sinne voi viedä omenia enintään 200 litraa. Vastaanotetut omenat päätyvät energiahyödynnettäväksi biokaasulaitokseen.
Haravointijätteessä voi olla haravoitujen lehtien ja ruohon lisäksi sammalta, rikkaruohoja, kukkien osia ja neulasia. Myös heinä ja oljet vastaanotetaan haravointijätteenä, mutta paalit on purettava. Haravointijätteen seassa ei saa olla roskia, kaislaa, risuja, omenia tai vieraskasveja. Haitallisten vieraslajien, kuten jättipalsamin kukintojen, paikka onkin pakattuna sekajätteessä.
Haravointijäte on purettava säkeistään. Säkkejä on toivottavaa käyttää uudelleen, mutta niitä varten on myös erillinen roskis jäteasemalla. Vastaanotettu haravointijäte käytetään kompostoituneena jätetäyttöalueen pintarakentamisessa.
Puiden ja pensaiden oksat, kävyt, puuvartiset kasvit, orapihlaja-aidan oksat, puiden rungot sekä risuhake vastaanotetaan jäteasemalla maksutta. Risujen ja oksien seassa ei saa olla omenia tai haravointijätettä. Kannot, juurakot sekä pensaat juurineen ovat maksullista jätettä. Niitä voi viedä vain Karjaan, Lohjan Munkkaan, Vihdin, Sipoon ja Porvoo Domargårdin jäteasemille. Niiden vastaanottohinta on 3 euroa kappale. Muilla jäteasemilla kannot ja juurakot vastaanotetaan sekajätteenä.
Syksyllä on aika tehdä kompostoriin tilaa talven biojätteille. Näin siellä on tilaa, vaikka kompostorin toiminta ilman kylmetessä hidastuisi. Kompostorista tyhjennetyn massan voi sekoittaa vielä jälkikompostoitumaan lehtikompostiin.