Juhannuksen jätehuolto

13.6.2019 Tiedote

Rosk’n Rollin kaikki jäteasemat sekä asiakaspalvelu ovat suljettuina juhannusviikonloppuna 21.23.6. Juhannus voi muuttaa kiinteistön jäteastian tyhjennyspäivää siten, että juhannusviikolla tyhjennyspäivä aikaistuu yhdellä vuorokaudella tavanomaisesta. Maanantain tyhjennyksiä ajetaan joillakin alueilla jo sunnuntaina 16.6. Kaikki viikon 25 tyhjennykset tehdään viimeistään torstaina 20.6. 

Jätepisteet voivat asukkaiden ja jätemäärien lisääntyessä sotkeentua ja pursutaRosk’n Roll vetoaakin asukkaisiin, jotta keräyspisteiden ympäristö säilyisi siistinä. Lajittelemalla ja litistämällä jätteitä niitä mahtuu astioihin enemmän. Monet jätteet ennättää viedä pisteisiin myöhemmin juhannuksen jälkeisellä viikolla.  

Ekopisteet on tarkoitettu kaikille jätehuollon perusmaksua maksavien asiakkaiden hyötyjätteille. Sen sijaan sekäjätepisteiden käyttö on rajattu siitä erikseen maksaville asiakkaille. Ruuhkaisimmilla sekajätepisteillä tehdään juhannuksesta lähtien kesäviikonloppuisin ylimääräisiä tyhjennyksiä.  

Vinkit vähäjätteiseen juhannukseen ja piknikille: 

  • Älä yliarvioi ruoan menekkiä 
  • Käytä pestäviä astioita, ei kertakäyttötavaraa 
  • Älä osta erillispakattuja elintarvikkeita 
  • Siivoa jälkesi ja lajittele roskat