Joulun vietto tuo mukanaan vaihtelua jätehuoltoon

15.12.2021 Tiedote

Joulu lähestyy, ja se näkyy myös jätehuollossa. Tänä vuonna joulua vietetään enimmäkseen viikonloppuna, mutta pyhät vaikuttavat kuitenkin tiettyjen jäteasemien aukioloihin sekä jätteenkeräykseen.

Joulun pyhinä (24.–26.12.) jäteastioita ei tyhjennetä, ja sen takia jouluviikolla jäteauto kaartaa pihaan todennäköisesti eri päivänä kuin yleensä.

Jos haluat tietää, milloin jäteastiasi tyhjennetään, tilaa tieto Rosk’n Rollilta tekstiviestin välityksellä. Saat tiedon poikkeavasta jäteastian tyhjennyspäivästä jättämällä matkapuhelinnumerosi Rosk’n Rollin sähköisessä asioinnissa osoitteessa web.rosknroll.fi. Jos jätät numerosi viimeistään 17.12., lähetämme viestin sopivasti ennen joulun poikkeavia tyhjennysaikatauluja.

Joulun ajan tyhjennykset aloitetaan sunnuntaina 19.12., ja suurin osa jäteastioista tyhjennetään etuajassa. Välipäivinä (27.–31.12.) ja viikolla 1 tyhjennykset tehdään tavalliseen tapaan, koska jäteautot kiertävät myös loppiaisena 6.1.2022.

Rosk’n Rollin jäteasemat ovat suljettuina jouluaattona, joulupäivänä ja tapaninpäivänä (24.–26.12.) sekä uuden vuoden päivänä 1.1.2022 ja loppiaisena 6.1.2022. Muina ajankohtina jäteasemat palvelevat normaalien aukioloaikojensa mukaisesti. 

RosknRoll2015 5

Voit itse vaikuttaa siihen, että myös joulun jätehuolto sujuu sutjakkaasti. Hyvä vinkki on ostaa vain tarpeeseen, olipa sitten kysymys jouluruoista tai joululahjoista. Sen myötä pystyt minimoimaan mahdollisen ruokahävikin sekä vaikuttamaan siihen, miten paljon jätteitä ylipäänsä muodostuu.

Toinen neuvo liittyy jätepisteiden siisteyteen. Välttyäksesi ylipursuavilta jäteastioilta tee näin:

Lajitteluneuvoja lahjapaperista ja -nauhasta sekä tuikuista, foliovuoista ja kinkkurasvasta löydät kätevästi Rosk’n Rollin kotisivuilta rosknroll.fi/ joulun-jatteet.

Joulukuuset ovat asia erikseen. Kun kuusi varisee ja on menettänyt loistonsa, voit huolehtia siitä, että se hyödynnetään energiana. Rosk’n Roll kerää joulukuusia seuraavasti:

Itä-Uudellamaalla kuuset voi myös viedä kuusenkeräyspisteisiin (viimeistään 16.1.).

Rauhallista joulua – myös jäteastialle!