Jäteasemat siirtyvät talviaukioloihin, itsepalveluasiointi tauolle

30.10.2023 Tiedote
Lapioita kuurassa

Rosk’n  Rollin jäteasemilla siirrytään marraskuun alussa talviaukioloaikoihin. Samalla itsepalveluasiointi Tammisaaren, Inkoon ja Loviisan jäteasemilla jää talvitauolle. Talvikausi asemilla kestää 1.11.–31.3.  

Loviisan, Hangon, Tammisaaren ja Sipoon jäteasemat ovat talvikaudella kiinni lauantaisin, ja Lohjan Munkkaan jäteasema sulkeutuu lauantaisin talvikaudella aiemmin, klo 12. Karjalohjan jäteasema puolestaan on talvella avoinna ainoastaan lauantaisin ja Pornaisten jäteasema vain keskiviikkoisin. Muut jäteasemat jatkavat samoin aukioloajoin ympäri vuoden. 

”Munkkaan jäteasemalle lisättiin vastikään lauantain aukioloaikaa kahdella tunnilla. Kävijöitä lauantai-iltapäivisin on tullut ihan mukavasti. Talvikaudella kävijämäärä kuitenkin aina vähenee”, kertoo tuotantojohtaja Sanna Lehtonen

”Jäteasemien kävijämääriä seurataan jatkuvasti ja aukioloja tarkastellaan sekä kävijämäärien että asukasmäärien mukaan”, Lehtonen sanoo. 

Seuraava pieni muutos aukioloihin tulee vuoden vaihteessa. Ensi vuoden alusta lähtien Munkkaan jäteaseman lisätunti maanantai-illoista poistuu ja jäteasema sulkee porttinsa maanantaisin klo 18, kuten muinakin arkipäivinä. 

Itsepalveluasiointi laajenee ensi vuonna

Itsepalveluasiointi Rosk’n Rollin jäteasemilla on käytössä ainoastaan kesäkaudella. Tänä vuonna itsepalvelu on ollut käytössä Tammisaaren, Inkoon ja Loviisan jäteasemilla.

Ensi vuonna kesäkauden alkaessa itsepalveluasiointi on suunnitteilla myös Karkkilan ja Askolan jäteasemille.

”Askolan osalta itsepalveluasioinnin alkaminen edellyttää kuitenkin vielä ympäristöluvan päivittämistä. Näin ollen itsepalvelun käyttöönotto siellä ei ole vielä täysin varmaa”, tähdentää Sanna Lehtonen.