Jätteiden kiertävät keräykset liikkeelle

26.6.2018 Tiedote

Rosk’n Rollin Otto ja Romulus-keräysautot lähtevät kesäkierroksilleen Länsi-Uudellamaalla.

Otto ja Romulus keräävät kotitalouksien ja kesäasukkaiden metalliromua sekä vaarallista jätettä maksutta. Kierros alkaa Hangosta 2.7. ja päättyy Vihtiin 18.7. Matkalla on lähes 40 pysäkkiä.

Mitä keräyksiin voi tuoda?

Vaarallisen jätteen keräysauto Otto vastaanottaa mm. energiansäästölamppuja, loisteputkia, jäteöljyä, öljynsuodattimia, akkuja, maaleja, liuottimia, jäähdytin- ja jarrunesteitä, torjunta-aineita, rotanmyrkkyä sekä siivouskemikaaleja. Vaaralliset jätteet on hyvä tuoda alkuperäispakkauksessaan tai muussa ehjässä ja tiiviisti suljetussa astiassa, johon on selvästi merkitty sen sisältö. Yksi asiakas voi kerrallaan tuoda korkeintaan 50 litraa, 5 akkua tai vastaavan määrän vaarallisia jätteitä.

Metalliromua keräävään Romulus-autoon voi tuoda henkilöauton peräkärryllisen verran metalliromua. Romulus-auton kyytiin kelpaavat esimerkiksi polkupyörät, pellinpalat, kiukaat (puulämmitteinen ja ilman kiviä), metalliputket ja muut metalliesineet. Sitä vastoin sähkölaitteet eivät sovi metallin joukkoon. Sähkölaitteet voi viedä maksutta kierrätykseen jäteasemille.

Jäteasemat palvelevat ympäri vuoden

Kiertävät keräykset toteutetaan perusmaksulla ja ne on tarkoitettu vain kotitalouksien jätteille. Kotitalouksien vaarallista jätettä voi viedä maksutta myös jäteasemille sekä vaarallisen jätteen vastaanottokaappeihin, joita löytyy määrätyiltä huoltamoilta. Yritysjätteitä otetaan vastaan jäteasemilla.

Otto ja Romulus -kierrosten tarkat aikataulut löytyvät Rosk’n Rollin seinäkalenterista ja verkkosivuilta www.rosknroll.fi. Tarvittaessa lisätietoa ja ohjeita saa Rosk’n Rollin asiakaspalvelusta 020 637 7000 arkisin klo 8.30–15.30.