Jätteiden kiertävät keräykset lähdössä

29.6.2016 Tiedote

Rosk’n Rollin liikkuvat jätteiden keräykset lähtevät kesäkierroksilleen.

Länsi-Uudellamaalla Otto ja Romulus -autot keräävät metalliromua sekä vaarallista jätettä. Kierros alkaa Hangosta 4.7. ja päättyy Vihtiin 20.7. Pysäkit on valittu kesäasukkaiden tarpeet huomioiden.

Itä-Uudellamaalla jätteitä kerää autojen sijaan Otto-lautta, joka lähtee liikkeelle Sipoosta 4.7. Jätteenkeräyslautta kiertää Sipoon, Porvoon ja Loviisan saaristossa. Lautta pysähtyy 18 laiturilla vastaanottamassa asukkaiden ja kesäasukkaiden jätteitä. Kierros kestää aina 21. heinäkuuta saakka.

Mitä keräyksiin voi tuoda?

Länsi-Uudenmaan vaarallisen jätteen keräysauto Otto vastaanottaa mm. energiansäästölamppuja, loisteputkia, jäteöljyä, öljynsuodattimia, akkuja, maaleja, liuottimia, jäähdytin- ja jarrunesteitä, torjunta-aineita, rotanmyrkkyä sekä siivouskemikaaleja. Vaaralliset jätteet on turvallisinta tuoda alkuperäispakkauksessaan tai muussa ehjässä ja tiiviisti suljetussa astiassa, johon on selvästi merkitty sen sisältö.

Metalliromua keräävään Romulus-autoon voi tuoda henkilöauton peräkärryllisen verran metalliromua. Romulus-auton kyytiin kelpaavat esimerkiksi polkupyörät, pellinpalat, kiukaat (puulämmitteinen ja ilman kiviä), metalliputket ja muut metalliesineet. Sitä vastoin sähkölaitteet eivät sovi metallin joukkoon. Sähkölaitteet voi viedä maksutta kierrätykseen jäteasemille.

Itä-Uudenmaan Otto-lautta puolestaan ottaa kyytiinsä saaristosta vaarallisen jätteen ja metalliromun lisäksi maksutta myös sähkölaitteita ja kyllästettyä puuta (enintään 1 m³). Maksua vastaan voi lautalle tuoda myös sekajätettä (5 €/säkki tai pieni jäte-esine, kuten patja ja 10 €/iso jäte-esine, kuten lasikuituvene).

Kiertävät keräykset toteutetaan ekomaksulla ja ne on tarkoitettu kotitalouksien jätteille. Kotitalouksien vaarallista jätettä voi viedä maksutta myös jäteasemille sekä vaarallisen jätteen vastaanottokaappeihin, joita löytyy joiltain huoltamoilta. Yritysjätteitä otetaan vastaan jäteasemilla.

Otto ja Romulus -kierrosten tarkat aikataulut löytyvät Rosk’n Rollin seinäkalenterista ja verkkosivuilta www.rosknroll.fi. Tarvittaessa lisätietoa ja ohjeita saa Rosk’n Rollin asiakaspalvelusta 020 637 7000 arkisin klo 8.30–15.30.