Jäteyhtiöt fuusioituvat 1.1.2019

28.12.2018 Tiedote

Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy:n ja Rosk’n Roll Oy Ab:n pitkään vireillä ollut fuusioituminen tapahtuu 1.1.2019. Fuusioidun yhtiön nimeksi tulee Rosk’n Roll Oy Ab.

Jätehuoltoon kohdistuu yhä enemmän myös ympäristövaatimuksia. Fuusiolla halutaan hillitä niiden mukanaan tuomia kustannuspaineita, minimoida kehitystyöhön liittyviä taloudellisia riskejä sekä tehostaa jätteiden hyödyntämistä.

”Yhdessä meillä on mahdollisuus tarjota Itä- ja Länsi-Uudenmaan asukkaille erilaisia kestäviä ratkaisuja järjestää jätehuolto tehokkuudesta tinkimättä”, tiivistää toimitusjohtaja Jukka Paavilainen.

”Esimerkiksi tänä vuonna olemme tuoneet kiinteistöille muovinkeräyksen sekä uudenlaisen monilokeropalvelun. EU:n tiukentuvat kierrätystavoitteet ovat asettaneet Suomen ison haasteen eteen, ja me pyrimme osaltamme vastaamaan siihen. Ja vaikka kaatopaikoille ei tätä nykyä enää juuri jätteitä sijoitetakaan, niiden vastuullinen jälkihoito on tehtävänämme vielä vuosien ajan.”

Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy (IUJ) ja Rosk’n Roll Oy Ab (RR) ovat itäisellä ja läntisellä Uudellamaalla toimivia alueidensa kuntien omistamia jätehuoltoyhtiöitä. Yhtiöiden kuntaomistajat päättivät yhtiöiden fuusiosta 2012. Juridinen yhdistyminen lykkääntyi vuosilla pitkittyneen valitusprosessin vuoksi. Itä-Uudenmaan Jätehuolto ja Rosk’n Roll ovat kuitenkin yhdistäneet toimintojaan yli viisi vuotta ja toimineet Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelubrändin alla myös itäisellä Uudellamaalla jo vuodesta 2016.

Rosk’n Roll Oy Ab 1.1.2019 lähtien: