Jätepoliisi neuvoo jätteelle oikean osoitteen

7.6.2017 Tiedote

Länsi- ja Itä-Uudenmaan kesäasukkaiden myötä myös jätehuollon asiakasmäärä kasvaa kesälomakaudella.

Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelun kesäneuvojat, Jätepoliisit, auttavat tänäkin kesänä löytämään jätteelle oikean osoitteen. Jätepoliisit ohjaavat käyttämään tarjolla olevia jätehuoltopalveluja oikein.

Rosk’n Roll kannustaa ihmisiä miettimään jätteen synnyn ehkäisyä, lajittelemaan jätteensä sekä opastaa viemään jätteet oikeisiin vastaanottopaikkoihin. Eko- ja sekajätepisteet roskaantuvat ja pursuavat herkästi etenkin suosituilla mökkialueilla.

Ekopisteitä saavat käyttää kaikki alueen perusmaksun maksaneet vakituiset sekä vapaa-ajan asukkaat. Ekopisteille ja keräysastioihin ei kuitenkaan saa laittaa muuta kuin sinne kuuluvaa jätettä. Sekajätepistepalvelu on tarkoitettu kotitalouksille, joilla ei ole omaa sekajäteastiaa kiinteistöllään. Sekajätepisteiden käytöstä maksetaan erikseen.

Tänä vuonna Jätepoliisit keskittyvät ennen kaikkea ohjaamaan asukkaita jäteasemien palvelujen pariin. Jäteasemilla on henkilökuntaa, ja niillä vastaanotetaan maksutta lukuisia kotitalouksien jätteitä, mm. puuta, vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita sekä muovipakkauksia. Silti näitä jätteitä on usein jätetty ympäristöön, esimerkiksi ekopisteille. Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelun jäteasemilla on kesäkaudella laajemmat aukioloajat. Ne kannattaa tarkistaa Rosk’n Rollin kotisivuilta, asiakaslehdestä tai seinäkalenterista.

Jätepoliiseja voi tavata Itä- ja Länsi-Uudenmaan kesätapahtumissa, Rosk’n Rollin jäteasemilla sekä kiertävissä jätekeräyksissä Otto & Romulus -autojen ja Otto-lautan matkassa. Lisäksi partio kiertää katsastamassa Rosk’n Rollin eko- ja sekajätepisteitä.

Ihmisten kanssa keskustellen

Länsi-Uudellamaalla Rosk’n Rollin jätepoliisilla on alkamassa jo kahdeksas kesä. Itä-Uudellamaalla Jätepoliisi liikkuu tänä vuonna toista kesää.

Lohjalainen opiskelija Minéa Taskinen palkattiin kesätöihin Jätepoliisiksi. Hän on ensimmäistä kertaa töissä jätehuoltoalalla.

”Ympäristöasiat ovat aina olleet minulle tärkeitä ja tässä työssä omakin ympäristötietous karttuu. Odotan tapaavani paljon uusia ihmisiä, joiden kanssa keskustella jäteasioista”, kertoo Minéa odotuksistaan.

Minéan parina partioi viime vuodesta tuttu Jätepoliisi Rakel Allén.

Testaa lajitteluosaamistasi

Rosk’n Rollin Facebook-sivuilla voi kesällä testata lajitteluosaamistaan. 8.6. alkaen sivulla julkaistaan viikoittain uusi jäte, jonka lajittelusta tulisi tietää tai arvata. Jätepoliisi kertoo keskiviikkoisin oikean vastauksen sekä arpoo viikkopalkinnon. Kesän päätteeksi arvotaan vielä pääpalkinto, joka on kotimainen Rosk’n Roll -polkupyörä. Kampanjan tarkemmat säännöt ja osallistumisohjeet löytyvät Rosk’n Rollin kampanjasivuilta