Jäteasemien hintoihin muutoksia 1.7. alkaen

28.6.2019 Tiedote

Rosk’n Rollin jäteasemien vastaanottohintoihin tulee muutoksia heinäkuun alusta lähtien. Hintoja on pyritty yhtenäistämään Itä- ja Länsi-Uudenmaan alueella. Alla muutamia poimintoja muutoksista.

Perusmaksua maksavien kotitalouksien pienkuormien* sekajätteen vastaanottohinta on jatkossa kaikilla Rosk’n Rollin jäteasemilla 5 euroa (alv. 24 %) alle 200 litran jäte-eristä ja sitä isommista eristä 10 euroa / alkava m³ (alv 24 %). Hinta näin ollen laskee Länsi-Uudenmaan jäteasemilla ja pysyy ennallaan Itä-Uudellamaalla.

Myös yritysten sekajätteen pienkuormahinnat ovat jatkossa yhtenevät Länsi- ja Itä-Uudenmaan jäteasemilla: 25 euroa /alkava m³ (sis. alv 24 %).

Hangon jäteasemalla suurkuormien* sekajätehinta nousee, uusi hinta on 210, 18 €/t (alv 24 %).

Aiemmin teollisuuden prosessijäte sekä loppusijoitettava rakennusjäte otettiin vastaan eri jätelajeina. Heinäkuun alusta lähtien mainitut jätteet vastaanotetaan loppusijoitettavana jätteenä, jolle on sama hinta: 172,98 €/t (alv 24 %). 

Muita muutoksia ovat mm. asbestin (235,60 €/t, alv 24 %) sekä sadevesikaivojätteen (93,00 €/t, alv 24 %) suurkuormien vastaanottohinnat.

*Jäteasemillamme hinnoittelu riippuu siitä, onko kyseessä pien- vai suurkuorma. Pienkuormia ovat henkilö- tai pakettiautolla ja niihin liitettävillä peräkärryillä tuotavat kuormat. Ne hinnoitellaan tilavuuden mukaan. Suurkuormia ovat kuorma-autolla tai traktorilla tuodut kuormat. Ne punnitaan ja hinnoitellaan painon mukaan.

Hinnat perustuvat Uudenmaan jätelautakunnan jätetaksaan ja sen mukaisiin maksuihin.

Kaikki hinnat löytyvät hinnastoistamme