Itsepalveluasiointi tuo joustavuutta jäteasemakäynteihin Loviisassa

5.8.2020 Tiedote

Loviisan jäteasemalle voi jatkossa tuoda itsepalveluna kesäkaudella puutarhajätteitä sekä vaarallisia jätteitä myös palveluaikojen ulkopuolella. Aiemmat palveluajat pysyvät muuttumattomina. 

Rosk’n Rollin ensimmäinen jäteaseman itsepalveluasiointi aukeaa asiakkaiden testattavaksi 5.8.2020 Loviisan jäteasemalla. Itsepalveluajat ovat 5.8. alkaen ma–la klo 8–20 (ei juhlapyhinä). Itsepalveluasiointiin tarvitsee älypuhelimen nettiyhteydellä ja se tapahtuu Rosk’n Rollin sähköisen asioinnin kautta osoitteessa web.rosknroll.fi.

Käytännössä asiakas kirjautuu järjestelmään ja ilmoittaa etukäteen, mitä jätteitä hän on tuomassa. Yhdelle jäteaseman porteista on asennettu järjestelmä, jonka avulla sähköisesti tunnistautunut asiakas pystyy avaamaan portin itse. Kyseisestä portista pääsee itsepalvelualueelle, johon voi jättää ilmoittamansa lajitellut puutarha- ja risujätteet sekä vaaralliset jätteet.

– Haluamme muutoksella vastata asiakkaidemme tarpeeseen siitä, että jätteistä pääsisi helpommin eroon silloin kun se itselle sopii. Itsepalvelun myötä jäteasemalla voi käydä palveluajoistamme riippumatta, kertoo Rosk’n Rollin aluepäällikkö Jani Immonen.

Itsepalvelujärjestelmää kehitetään asiakaspalautteen perusteella 

– Pyrimme tekemään itsepalveluasioinnista mahdollisimman helppoa asiakkaillemme. Aloitamme nyt palvelun pilotointivaiheen asiakaskäytössä ja toivommekin saavamme runsaasti palautetta sen toimivuudesta, toteaa Immonen.

– Rosk’n Rollilla on tarkoitus lisätä itsepalveluasiointia ainakin vaarallisen jätteen vastaanottopisteiden osalta mahdollisesti jo syksyllä. Loviisan jäteasemalta saatavat kokemukset antavat suuntaa tulevaisuuden toimenpiteille, Immonen jatkaa.

Jo ennestään Loviisan jäteaseman aitojen ulkopuolelta ovat löytyneet kartongin, paperin, metallin sekä lasi- ja muovipakkausten keräysastiat, jotka ovat käytössä milloin tahansa. Henkilökunta palvelee jatkossakin Loviisan jäteasemalla sen varsinaisina aukioloaikoina: ma, ke, pe klo 11–18 ja kesäkaudella (1.4.–31.10.) myös la klo 9–14. Loviisan jäteasema sijaitsee osoitteessa Urakoitsijantie 4.

Lisätietoa itsepalveluasioinnista löytyy osoitteesta www.rosknroll.fi/itsepalveluasiointi