Hyötyjätteet kiertoon kotipihalta myös Karjaalla, Tammisaaressa ja Karkkilassa

17.5.2019 Tiedote

– Vihdissäkin monilokeroisen jätekeräyspalvelun alue laajenee 

Rosk’n Rollin monilokeropalvelu laajenee. Kesän aikana hyötyjätteitä aletaan kerätä Länsi-Uudellamaalla uusilla alueilla asukkailta, jotka liittyvät monilokeropalveluun. 

Monilokeroasiakkailta haetaan kartonki, metalli, lasi- ja muovipakkaukset sekä haluttaessa myös biojäte omasta pihasta 

Monilokerokeräyksessä asiakkaan pihalla on kaksi jäteastiaa. Nelilokeroiseen hyötyjäteastiaan lajitellaan kartonki, metalli, lasi- ja muovipakkaukset. Tämän hyötyjäteastian rinnalle valitaan joko kaksilokeroinen bio- ja sekajäteastia tai pelkkä sekajäteastia, jos esimerkiksi itse kompostoi. Monilokeroauto tyhjentää astioiden lokerot kunkin omaan kammioonsa. Kartonki, metalli, pakkauslasi sekä -muovi päätyvät teollisuudelle raaka-aineeksi, sekajäte energiantuotantoon ja biojäte mädätyslaitokselle, jossa siitä saadaan biokaasua sekä peltoravinnetta. 

– Nykyinen monilokerokeräys on pitkän kehitys- ja asiakastutkimustyön tulos. Kerättävät jätelajit on valittu sen mukaan, mitä kotitalouksista eniten syntyy ja minkä kierrätys on tehokasta ja ympäristön kannalta erityisen hyödyllistä, kertoo palvelupäällikkö Tuija Klaus Rosk’n Rollista. 

Helpompaa arkea levitetään ympäristöarvot edellä 

– Olemme keränneet ennakkoilmoittautumisia monilokeropalveluumme tältä uudelta alueelta jo pidemmän aikaa. Nyt kiinnostuneiden asukkaiden määrä on niin suuri, että keräys kannattaa aloittaa. Tällä tarkoitetaan erityisesti kannattavuutta ympäristön kannalta. Erillisellä keräysautolla ei kannata ajaa yksittäistä jäteastiaa tyhjentämään, sillä silloin materiaalikierrätyksestä saatu ympäristöhyöty jäisi pienemmäksi kuin ajon aiheuttama haitta. Volyymin myötä toiminnasta tulee ympäristön kannalta kannattavaa ja näin pääsemme helpottamaan kierrätyshaluisten asiakkaidemme arkea, toteaa Klaus.

Rosk’n Rollin monilokeropalvelua on kehitetty vuodesta 2012 alkaen, jolloin toiminta alkoi Itä-Uudellamaalla ensimmäisenä Suomessa. Nyt tehtävän toiminta-alueen laajennuksen myötä Rosk’n Rollin monilokeropalvelua tarjotaan asiakkaille Tammisaaressa, Karjaalla, Lohjalla, Vihdissä, Sipoossa, Pornaisissa, Askolassa, Porvoossa ja Loviisassa. Palvelu on tarjolla lähinnä kuntien taajamissa, joissa keräys on ympäristön kannalta järkevää.

netti monilokeroauto 7Monilokeroinen jäteastia tyhjennetään monilokeroautolla, jossa lajitellut jätelajit pysyvät omissa kammioissaan