Hangossa ryhdytään keräämään muovia kiinteistöiltä

9.1.2020 Tiedote

Kiinteistöjen pakkausmuovinkeräys alkaa tammikuussa myös Hangossa. 1.4.2020 alkaen muovinkeräys on alueen jätehuoltomääräysten mukaan pakollinen kaikille vähintään 20 huoneiston kiinteistöille. Siihen asti mukaan liittyminen on vapaaehtoista.

Keräys on saatavilla seuraavilla alueilla: Hangon keskustaajama, Lappohja sekä valtatie 25:n varrella olevat asuinalueet Tammisaaren ja Hangon välillä alle 3 kilometrin säteellä Tvärminneä ja Täktomia lukuun ottamatta. Myös pienemmät taloyhtiöt voivat tilata muovinkeräyksen pihaltaan.

”Jos omakotiasukas haluaa muovinkeräyksen omalta pihaltaan, suosittelemme hankolaisille ensisijaisesti yhteistä muovinkeräysastiaa naapureiden kanssa. Näin yksittäisen talouden kustannus ei tule kohtuuttoman suureksi”, vinkkaa palvelupäällikkö Tuija Klaus.

Pakkausmuoveja voi edelleen viedä maksutta myös Rosk’n Rollin jäteasemalle sekä Lasitehtaankadun ja Ratakadun/Korsmaninkadun Rinki-ekopisteille.

Pakkausmuovin keräykseen kuuluvat kaikki muovipakkaukset, kuten muoviset elintarvike- ja pesuainepakkaukset, erilaiset kanisterit, pullot ja pussit. Keräykseen laitettavien pakkausten tulee olla kohtuullisen puhtaita ja kuivia. Ainoastaan pvc-muovi ei kuulu keräykseen, mutta sitä esiintyy Suomessa pakkauksissa äärimmäisen harvoin.

Kaikki Suomen pakkausmuovit ohjataan kotimaiseen jatkojalostuslaitokseen, jossa siitä valmistetaan uusiomuovin raaka-ainetta.

Muovinkeräyksestä voi kysyä ja palveluun voi liittyä ottamalla yhteyttä Rosk’n Rollin asiakaspalveluun, asiakaspalvelu@rosknroll.fi, p. 020 637 7000 (arkisin klo 8.30–15.30). Lisätietoa löytyy myös jäteyhtiön nettisivuilta rosknroll.fi.