Asiakasmääriä jäteasemilla rajoitetaan

1.4.2020 Tiedote

Rosk’n Roll ryhtyy rajoittamaan asiakasmääriä jäteasemillaan koronaepidemian aikana. Jäteasemilla tulisi nyt asioida vain välttämättömissä tilanteissa.

Asiakasmäärien rajoitukset otetaan käyttöön ensi lauantaista eli 4.4. lähtien. Jäteasemien porteista päästetään sisään rajoitettu määrä asiakkaita kerrallaan. Näin pyritään välttämään läheistä kontaktia ihmisten kesken ja siten estämään tartuntojen leviämistä.

Kerralla asioimaan laskettava asiakasmäärä vaihtelee asemittain, sillä jäteasemat ovat keskenään eri kokoisia.

”Arvioimme sallitun asiakasmäärän sen mukaan, kuinka paljon ihmisiä mahtuu jätteiden purkualueelle väljästi ja ruuhkautumatta”, kertoo tuotantojohtaja Sanna Lehtonen.

Vain välttämätön asiointi

Asiakasmäärien rajoittaminen tullee aiheuttamaan jonoja jäteasemien porteille. Sanna Lehtonen kehottaakin harkitsemaan tarkkaan ylipäänsä jäteasemalle lähtöä, ja asemalle tulijoita varautumaan jonottamiseen.

”Olemme jo aiemmin ohjeistaneet, että jäteasemilla käytäisiin epidemian aikana vain, jos se on aivan välttämätöntä. Esimerkiksi kevään puutarhatöissä syntyvät jätteet voi väliaikaisesti varastoida omalla pihalla.”

”Tavallisesti tässä vaiheessa vuotta mainostamme jäteasemapalvelujamme, ja toivotamme asiakkaat meille sankoin joukoin tervetulleiksi. Nyt joudumme viestittämään päinvastaista sanomaa. Tämä on kuitenkin sekä asiakkaidemme että oman henkilökuntamme turvallisuuden puolesta välttämätöntä.”  

Aukioloajat voivat poiketa normaalista

Poikkeusoloista johtuen Rosk’n Rollin jäteasemilla ei siirrytty tavalliseen tapaan 1.4. alkaen kesäaukioloihin. Jäteasemien aukioloja saatetaan vielä joutua supistamaan epidemian aikana. Aukiolotiedot kannattaakin tarkistaa Rosk’n Rollin nettisivuilta juuri ennen lähtöä asemalle.