3000 koululaista tutustumaan jätekeskuksiin

3.9.2018 Tiedote

Länsi- ja Itä-Uudenmaan 3000 kahdeksasluokkalaista saavat tänä syksynä monipuolisen perehdytyksen nykyaikaiseen jätehuoltoon. Kokonaisuuteen kuuluu tutustumiskäynti jätekeskukseen.

Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelujen järjestämä neuvontapaketti sisältää kestävää kehitystä käsittelevän oppitunnin koululla ja sen jälkeen tehtävän opastetun kiertoajelun jätekeskuksessa.

Itä-Uudenmaan koululaisia tuodaan tutustumaan Porvoon Domargårdin jätekeskukseen syyskuusta lokakuun alkuun. Länsi-Uudellamaalla kierrokset Lohjan Munkkaan jätekeskukseen toteutetaan loka-marraskuussa. Pisimmät matkat taittavat oppilaat Hangosta Lohjalle. Rosk’n Roll -jätehuoltopalvelu tarjoaa oppitunnit sekä bussikyydit.

Oppitunnin ja jätekeskusvierailun aikana oppilaita perehdytetään kiertotalouden ja jätehuollon perusteisiin sekä heille esitellään nykyaikaisen jätekeskuksen toimintaa.

”Oppilaita herätellään ensin ajattelemaan omia kulutustottumuksiaan. Sitten kerromme jätehuoltopalveluista ja lajittelusta ja opastamme, miten jokainen voi itse toiminnallaan vaikuttaa kehitykseen positiivisesti. Koululaiset pääsevät näkemään myös vanhoja jätetäyttöjä ja muita jätekeskuksen alueita, joilla asiakkaat eivät tavallisesti kulje”, kertoo tiedottaja Tarja Salojärvi.

”Olemme iloisia, että kaikki yläkoulut ovat tarttuneet tilaisuuteen ja ilmoittautuneet mukaan. Yhteensä jätekeskuksissamme vierailee noin 3000 yläkoululaista tämän syksyn aikana.”

FAKTA: Rosk’n Rollin järjestämät koululaisvierailut jätekeskuksiin

Länsi-Uudeltamaalta yhteensä 1600 oppilasta 26 koulusta Hangosta, Vihdistä, Karkkilasta, Siuntiosta, Raaseporista ja Lohjalta.

Itä-Uudeltamaalta yhteensä 1350 oppilasta 13 koulusta Askolasta, Loviisasta, Pornaisista, Porvoosta ja Sipoosta.