Ämpäristöteko laittaa kovamuovin kiertämään

29.5.2019 Tiedote

Borealis, Orthex, Plastex ja Rosk’n Roll järjestävät kierrätyspisteitä Lohjalla ja Porvoossa 5.6.2019.

Maailman ympäristöpäivänä 5.6.2019 tehdään yhdessä hyvää! Silloin laitetaan ylimääräiset tai rikkinäiset kovamuoviset tavarat kiertämään yli 20 keräyspisteessä ympäri Suomen – Borealis, Orthex, Plastex ja Rosk’n Roll järjestävät #Ämpäristöteko kierrätyspisteitä Lohjalle ja Porvooseen.

Kuluttajilla on mahdollisuus tuoda maksutta puhtaita kovamuovisia tuotteita kierrätykseen. Keräyspisteissä otetaan vastaan esimerkiksi ämpäreitä, leluja ja pulkkia. Tavaroista pitää irrottaa metalli- ja puuosat.

Lohja:
Lohjan torilla klo 12-18
Kovamuoviesineiden vastaanoton lisäksi asiaa muovin kierrätyksestä ja lajittelusta.
Orthexilla esittelyssä kierrätysmuovista valmistettuja tuotteita.

Plastexin tehtaalla (Venteläntie 12, Lohja) klo 11-16
Kovamuoviesineiden vastaanotto ja kierrätysmuovista valmistettujen tuotteiden esittelyä. Tehdaskierrokset tasatunnein alkaen klo 11.00.

• Rosk’n Rollin Munkkaan jäteasemalla (Munkkaanmäki 51, Lohja) klo 7-18
vastaanotetaan kovamuoviesineitä koko aukioloajan.

Porvoo:
• Porvoon torilla, Lundinaukio klo 12-18
Kovamuoviesineiden vastaanoton lisäksi asiaa muovin kierrätyksestä ja lajittelusta.
Borealis kertoo, miten se on mukana edistämässä kiertotaloutta.

• Rosk’n Rollin Domargårdin jäteasemalla (Ritamäentie 20, Porvoo) klo 7-18
vastaanotetaan kovamuoviesineitä koko aukioloajan.

#Ämpäristöteko järjestetään samana päivänä yli 20 keräyspisteessä eri puolilla Suomea Lisätietoja sekä kaikkien keräyspisteiden osoitteet ja oheistapahtumat: www.muovikuuluukiertoon.fi

#Ämpäristöteko muuttaa sanat teoiksi

Vesa Kärhä, Muoviteollisuus ry:stä kertoo
– Muovin kierrättäminen on ollut pinnalla kuluvana keväänä, kun kuluttajia on aktivoitu lajittelemaan muovipakkaukset. Suomen muoviteollisuus haluaa tarjota mahdollisuuden kierrättää materiaalina myös kovamuoviset tuotteet, jotka tällä hetkellä päätyvät vielä energiahyödyntämiseen. Kovamuovien kierrättäminen on #Ämpäristöteon myötä helppoa.

Muovi on arvokas osa arkea

Muovit ovat tärkeitä monilla elämän aloilla: ne muun muassa varmistavat ruoan säilymisen, tuovat turvaa ja kuljettavat puhdasta vettä. Vastuullinen muovin käyttäminen tarkoittaa materiaalitehokkaita ratkaisuja, pitkäaikaiseen käyttöön suunniteltuja tuotteita ja muovijätteiden hyödyntämistä materiaalina. Kierrätys on avainasemassa.
– Hyvin suunnitellut, laadukkaat kovamuoviset tuotteet kestävät käytössä vuosia, jopa vuosikymmeniä. Muoviroskaa pitää vähentää ja muovijätteiden hyödyntämistä materiaalina lisätä, Kärhä toteaa.