Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse av webbplatsen som möjligt.
Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

x
omakoti jatteenvastaanottopisteet

Avfallsmottagnings­platser

Nätverket för avfallsmottagning bildas av eko- och blandavfallspunkternaavfallsstationerna, de ambulerande Otto- och Romulus-insamlingarna samt avfallscentralerna.

Ekopunkter

I västra och östra Nyland finns både Rosk'n Roll-ekopunkter och Rinki-ekopunkter. På ekopunkterna mottas återvinningsbart nyttoavfall. Alla ekopunkter har ett kärl för papper, glas och metall. En del ekopunkter tar även emot kartong och kläder. På vissa Rinki-ekopunkter finns även ett kärl för förpackningsplast.

Blandavfallspunkter

Blandavfallspunkterna är avsedda för hushållsavfall från kunder som betalar en separat månadsavgift. Större avfall och partier tas emot på småavfallsstationer.

Dessutom har en del punkter separata behållare för papper, kartong, små metallföremål och glas. Nyttoavfallsbehållarna används av alla boende.

Avfallsstationer

Du kan besöka avfallsstationerna under deras öppettider. Avfallsstationernas personal handleder dig när du besöker avfallsstationen, ger rår för sortering av avfall och tar emot betalning enligt prislistan för avgiftsbelagt avfall.

På Munka avfallcentral i Lojo och Domargård avfallscentral i Borgå har förutom en avfallsstation även avfallsbehandling. På avfallscentralerna omlastas avfall för transport till behandling på andra ställen.

Insamlingen av farligt avfall och nyttoavfall från bostadsfastigheter samt avgiftsfria avfallsstationstjänster täcks med grundavgift för avfallshanteringen.