Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse av webbplatsen som möjligt.
Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

x
omakoti jatteenvastaanottopisteet

Avfallsmottagnings­platser

Nätverket för avfallsmottagning bildas av eko- och blandavfallspunkterna, avfallsstationerna och de ambulerande Otto- och Romulus-insamlingarna.

Ekopunkter

I västra och östra Nyland finns både Rosk'n Rolls ekopunkter och Rinki-ekopunkter. På ekopunkterna mottas återvinningsbart nyttoavfall. Alla ekopunkter har ett kärl för papper, glas och metall. En del ekopunkter tar även emot kartong och kläder. På vissa Rinki-ekopunkter finns även ett kärl för förpackningsplast.

Blandavfallspunkter

Blandavfallspunktservicen är avsedd för hushållsavfall från kunder som betalar en separat månadsavgift. Större avfall och partier tas emot på småavfallsstationer.

Dessutom har en del punkter separata behållare för papper, kartong, små metallföremål och glas. Nyttoavfallsbehållarna används av alla boende.

Avfallsstationer

Du kan besöka avfallsstationerna under deras öppettider. Avfallsstationernas personal handleder dig när du besöker avfallsstationen, ger råd för sortering av avfall och tar emot betalning enligt prislistan för avgiftsbelagt avfall.

På Munka avfallcentral i Lojo och Domargård avfallscentral i Borgå har förutom en avfallsstation även avfallsbehandling. På avfallscentralerna omlastas avfall för transport till behandling på andra ställen.

Insamlingen av farligt avfall och nyttoavfall från bostadsfastigheter samt avgiftsfria avfallsstationstjänster täcks med grundavgift för avfallshanteringen

Skåp för farligt avfall

Farligt avfall från hemmet kan föras till avfallsstationen eller till skåpet för farligt avfall. Skåpen finns vid servicestationer eller caféer. Hämta nyckeln från kassa och sortera avfallet enligt anvisningarna i skåpet. För större mängder direkt till avfallsstationen.

Se mer information om farligt avfall och var närmaste insamlingsskåp för farligt avfall finns.